ARDAHAN — Ardahan’da toplumun farklı kesimlerini aynı masada ve sahada buluşturan anlamlı bir sosyal sorumluluk etkinliğine imza atıldı. Ardahan Valisi Ömer Hilmi Yamlı’nın eşi Fatma Yamlı’nın himayelerinde gerçekleştirilen organizasyon, hem yerel esnafa can suyu oldu hem de ihtiyaç sahibi ailelerin yüzünü güldürdü.
Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde hayata geçirilen program, renkli ve samimi anlara sahne oldu. İl Müdürü Mahmut Çetinkaya’nın da katıldığı etkinlikte; özel bireyler ve huzurevi sakinleri, Perşembe Pazarı esnafını tek tek ziyaret etti.
Toplumsal hayata aktif katılımın en güzel örneklerinden birinin sergilendiği etkinlikte, katılımcılar hem pazarı gezip alışveriş yaptı hem de esnafla sohbet ederek hayırlı işler dileklerinde bulundu.
Pazar alışverişiyle sınırlı kalmayan anlamlı çalışma kapsamında, ihtiyaç sahibi vatandaşlar da unutulmadı. Etkinlik vesilesiyle temin edilen ve temel gıda maddelerinden oluşan 20 adet özel erzak paketi hazırlandı.
Hazırlanan koliler, muhtvear ailelere ulaştırılmak üzere yetkililer tarafından teslim edildi. Gerçekleştirilen bu hamle ile ihtiyaç sahibi hanelere "yalnız değilsiniz" mesajı verildi.
Yetkililer, bu tür sosyal etkinliklerin toplumun tüm katmanları arasındaki aidiyet ve paylaşma duygusunu pekiştirdiğine dikkat çekti. Yerel esnaf ile vatandaşları buluşturan organizasyonun, toplumsal huzura ve yardımlaşma kültürünün yaşatılmasına büyük katkı sağladığı vurgulandı.
Günün sonunda özel bireylerin ve yaşlıların yaşadığı mutluluk, etkinliğin en değerli kazanımı olarak kaydedildi.